Toerisme en natuur, de provincie zorgt voor de juiste balans

Er komen steeds meer toeristen op onze provincie af. Terecht, want Utrecht is een prachtige provincie met veel bezienswaardigheden, gezellige steden en dorpen en prachtige natuur. De toeristische sector groeit daarom. Wat D66 betreft hoeft dat helemaal niet ten koste te gaan van de natuur. Het een sluit het ander niet uit! Onze natuur kan heel goed beleefd worden, zonder dat dat schade oplevert. Uiteraard zijn we hierbij wel heel voorzichtig met de meest kwetsbare plekken. De provincie is bij uitstek geschikt om te zorgen voor de juiste balans.
Toerisme kan de natuur zelfs versterken overigens. Door slimme groene ondernemers de kans te bieden, kan er geld worden verdiend waarmee we de natuur zelfs beter kunnen beschermen dan zonder toerisme.

Laatst gewijzigd op 15 januari 2019