Overlast van varkens- en geitenhouderijen tegengaan door bestaande bedrijven geen mogelijkheid te geven om uit te breiden

D66 maakt zich zorgen over de effecten van de geitenhouderij op de volksgezondheid. Onderzoek toont een verhoogde kans op longontsteking in de omgeving van deze bedrijven. Daarom is het goed dat geitenhouderijen met meer dan 10 geiten van de provincie voorlopig niet verder mogen uitbreiden. Pas als duidelijk is wat de gezondheidsrisico’s van het grootschalig houden van geiten precies zijn kan de regelgeving hierop worden aangepast.

Verder geldt dat in het overgrote deel van de provincie veehouderijen niet verder mogen groeien dan 1,5 ha. Bovendien stellen we eisen aan de stallen als het gaat om vervuiling, stankoverlast en dierenwelzijn. Op die manier houden we de overlast binnen de perken.

Laatst gewijzigd op 10 februari 2019