Natuur: te waardevol om niet in te investeren

Op dit moment ligt 3000 hectare aan grond in de provincie te wachten om te worden omgetoverd tot natuurgebied. Het gaat hier in de meeste gevallen om landbouwgrond. Het probleem is alleen dat die verandering door de eigenaars zelf moet worden geregeld, zonder dat ze daar geld voor krijgen. En je moet wel een erg grote natuurliefhebber zijn, wil je je boerenbedrijf opgeven ten faveure van (financieel vaak minder interessante) natuur. Vandaar dat het met de uitbreiding van natuurgebied niet erg opschiet. Mede dankzij D66 wordt op dit moment nagedacht over manieren om die ‘transformatie’ tot natuur toch aantrekkelijk te maken voor de grondeigenaars. En wat ons betreft mag de provincie er best geld voor uittrekken. Daar willen we ons de komende periode voor inzetten.

Laatst gewijzigd op 16 januari 2019