D66 wil meer betaalbare woningen

D66 vindt het heel belangrijk dat er voor iedereen een huis is, ongeacht je inkomen of je financiële mogelijkheden. Op lokaal niveau werken we daar hard aan; in de stad Utrecht bijvoorbeeld, worden dankzij D66 extra woningen voor het middenhuursegment gebouwd. Als gevolg daarvan komen huizen voor mensen lagere inkomens beschikbaar die nu door mensen worden bezet die eigenlijk meer betalen kunnen.

Het is geen taak aan de provincie om hieraan mee te betalen. Dat doen de gemeenten zelf. De provincie heeft alleen wel een goed overzicht over de hele provincie. Omdat de provincie precies weet waar hoeveel huizen beschikbaar zijn en voor welke inkomensgroepen, kunnen we gemeenten stimuleren en adviseren om juist die huizen te bouwen waar het meeste behoefte aan is.

Laatst gewijzigd op 16 januari 2019