Steun ons en help Nederland vooruit

Portefeuilles: Natuur, landschap en omgevingswet.

Contactpersoon: Stichtse Vecht en De Bilt.

Naast Statenlid: Freelance tekstschrijver.

Ik ben Philip Overkleeft, freelancer, 38 jaar oud. Ik woon in de Utrechtse wijk Wittevrouwen, samen met mijn vriendin en mijn dochtertje van anderhalf jaar. Ik stem al zolang ik dat mag D66 en ben sinds 2009 lid; ik vond toen dat ik lang genoeg aan de zijlijn had gestaan. Het was tijd om me actief met de partij te gaan bemoeien.

Ik zat daarna vier jaar lang als campagneleider in het Utrechtse bestuur. Medio 2014, na de campagnes voor de Gemeenteraad en het Europees Parlement, was het mooi geweest. Tijd voor iets nieuws.

Tijd om me te kandideren voor Provinciale Staten! Om bij te dragen aan een provincie die kleine, innovatieve ondernemers de kans geeft. Aan een provincie die inzet op duurzame energie, maar die verder kijkt dan windmolens. Een provincie die goed beschermde natuur hand in hand laat gaan met recreatie en goede bereikbaarheid.

Een provincie die dichterbij de kiezer staat dan vroeger. Want dat zie ik ook als mijn taak: jou te vertellen wat we doen en hoe wij kunnen bijdragen aan een provincie die jou in staat stelt te wonen, leven en werken zoals jij dat wilt, in harmonie met je omgeving.

Meer van Philip Overkleeft