Steun ons en help Nederland vooruit

Portefeuilles: Ruimtelijke Ordening, Landbouw, Kantorenlocaties en tweede woordvoerder Natuur & Landschap.

Contactpersoon: Rhenen en Utrechtse Heuvelrug.

Naast Statenlid: Adviseur Public Affairs bij INretail op financieel economische zaken.

Utrecht is mijn thuis sinds 2004. Daar woon ik samen met Janneke en onze twee kinderen Anna en Thomas dicht bij de binnenstad en toch ook snel in het groen. De kinderen breng ik lopend naar school en vervolgens op de fiets of met OV naar het werk in Zeist. De auto staat gewoon op z’n plek voor die gelegenheden dat het echt nodig is.

Ik werk daar sinds 2010 bij INretail als adviseur en belangenbehartiger voor ondernemers in de non-food detailhandel.  Die baan combineer ik al sinds 2011 met het lidmaatschap van provinciale staten, waar ik nu woordvoerder ben op natuur, landbouw, cultureel erfgoed en wonen.

Daarvoor heb ik bij een groot Belastingadvieskantoor gewerkt en vervolgens negen jaar bij het Ministerie van Financiën. Daar hield ik me de laatste jaren bezig met de aanpak van regeldruk, roeien tegen de stroom op van nieuwe regelgeving. Ik verdiep me graag in nieuwe dingen.

Waar ik energie van krijg is om samen op zoek te gaan naar oplossingen. Als iemand stelt dat iets niet kan, dan ga ik altijd op zoek naar manieren waarop het toch mogelijk is. Je moet niet focussen op de paaltjes op de weg, maar op de ruimte er langs op. Of het nu gaat om verduurzaming, of het verbinden van natuur en economie. We zijn bij uitstek een creatieve regio en met zoveel kennis om ons heen moet alles mogelijk zijn.

Meer van Hans Boerkamp