Steun ons en help Nederland vooruit

Portefeuilles: Economie, recreatie, erfgoed en leegstand.

Contactpersoon: Baarn en Eemnes.

Na mijn afstuderen in 1985 (Economie, Universiteit van Amsterdam), ben ik ongeveer 16 jaar werkzaam geweest in commerciële management functies in de internationale ICT industrie. Aanvankelijk bij Philips en laatstelijk bij Lucent Technologies.

Bij Philips heb ik mijn man leren kennen. Wij zijn in 1990 in Baarn komen wonen en hebben het daar nog steeds erg naar onze zin. In 2004 ben ik op een curieuze manier in de lokale politiek terecht gekomen. Eerst als (inval)wethouder en daarna nog 4 jaar als commissie-/raadslid en fractievoorzitter voor een van de lokale partijen.

Na 5 jaar past het precies om mij opnieuw voor een vertegenwoordigende functie beschikbaar te stellen. Waar mijn kwaliteiten met name tot hun recht komen in het openbaar bestuur, zou ik die nu graag opnieuw op provinciaal niveau willen inzetten. Door mijn achtergrond in zowel het corporate bedrijfsleven, als ook het onderwijs, openbaar bestuur en nu als bedrijfskundig adviseur voor MKB ondernemers, spreek ik inmiddels verschillende “omgangs”talen. Dat helpt om de zo noodzakelijke verbindingen tussen maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en inwoners tot stand te brengen.

Hoewel geboren in Amsterdam, ben ik getogen in de provincie Utrecht en woon daar nu alles bij elkaar al 44 jaar. Ik ben vast van plan om mij in de komende 4 jaar enthousiast in te zetten voor een leefbare, bereikbare, bedrijvige, duurzame, mooie en veelzijdige provincie.

Meer van Annemiek Dercksen