Steun ons en help Nederland vooruit

Ali Dekker

Statenlid

Portefeuille: Wonen, leefbaarheid kleine kernen en cultuur

Contactpersoon: Wijk bij Duurstede, Bunnik en de Ronde Venen.

Naast Statenlid: Senior adviseur bij BMC op het sociaal domein, voorzitter van het samenwerkingsverband passend onderwijs voor het voortgezet onderwijs in de regio Zuidoost Utrecht vanaf 2013 en bestuurlid bij D66 Bunnik

Ik ben van 1956, getrouwd en heb twee volwassen zonen. Opgegroeid in de Noordoostpolder en ik heb psychologie gestudeerd aan de VU. Daarna werkte ik in beleids- en managementfuncties o.a bij het Cito en in de zorg (oa Nationale Kruisvereniging)
Betrokkenheid en verantwoordelijkheid nemen zat er al vroeg in. Van het als 14 jarige pleiten voor een leerlingenparlement op de middelbare school tot het realiseren van een kinderdagverblijf toen ik kleine kinderen had. Daaruit kwam de politieke interesse voort en werd ik lid van D66. Van 1994 tot 2001 was ik wethouder in Bunnik met in mijn portefeuille onderwijs, sociale zaken, volksgezondheid en cultuur. Van 2003 tot juli 2006 was ik al eens statenlid en nu dus weer.

  • Op mijn aandachtsgebieden hoop ik in deze statenperiode het volgende te bereiken.
    Meer balans brengen in de woningmarkt in Utrecht. Het gat tussen de sociale huur en vrije sector is veel te groot. Harde instrumenten heeft de provincie niet, dus het gaat om de zachte: het bij elkaar brengen van partijen. De rol van verbinder is een nieuwe invulling van de provinciale verantwoordelijkheid.
  • het ontwikkelen van een reele kijk op de problematiek rond kleine kernen en het samen met inwoners zoeken naar oplossingen. Ook hier speelt de provincie de rol van verbinder en aanjager. Weg van de oude meer bevoogdende rol van de provincie.
Meer van Ali Dekker