Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 juli 2019

D66 fractie neemt afscheid van Pim van den Berg

Dinsdag 25 juni was het zover… Na 4 jaar hebben we afscheid genomen van onze D66 gedeputeerde Pim van den Berg. Voor de D66 fractie kwam het besluit van Pim om te stoppen als een verrassing. Fractievoorzitter Marc de Droog:

“De fractie had nog wel een periode met Pim door gewild. De afgelopen 4 jaar heeft Pim zich vol optimisme, energie en met de nodige humor gestort op zijn portefeuilles en een belangrijke bijdrage geleverd aan onder meer de ruimtelijke structuurvisie, het versnellen van de woningbouw en de energietransitie. Veel bewondering hebben we ook voor de wijze waarop Pim zich ingezet heeft voor de stroom vluchtelingen uit Syrië die ook onze provincie bereikte. Ondanks de beperkte middelen die de provincie voorhanden had, probeerde Pim toch het verschil te maken met oprechte aandacht voor de mens en het menselijk leed achter dit vraagstuk. Wij zijn blij dat we een goede opvolger voor Pim hebben kunnen vinden maar zullen hem wel missen. Wij willen hem dan ook van harte bedanken en wensen hem alle goeds in de toekomst.”

Naast Pim van den Berg namen ook de andere gedeputeerden afscheid: Dennis Straat (VVD), Mirjam Maasdam (CDA) en Mariëtte Pennarts (GL)