Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 februari 2019

Miljoenen voor klimaat in elke provincie

De twaalf lijsttrekkers van D66 voor de provinciale verkiezingen presenteren een ambitieus investeringsplan. In elke provincie wil D66 investeren in het klimaat met concrete plannen. De komende jaren willen deze lijsttrekkers samen in totaal 5,3 miljard euro investeren in onder andere schone energie, laadpalen, onderwijs en isolatie van huizen. Daarmee zetten de provincies Nederland in de groene stand.

Marc de Droog, lijsttrekker voor D66 in de provincie Utrecht: “De ambitie van D66 is in alle provincies hetzelfde: de klimaatdoelstellingen halen en investeren in de toekomst. Investeren in zonneweides en fietssnelwegen. In het opleiden van vakmensen om huizen te isoleren en warmtenetten aan te leggen. Provincie, regio’s en gemeenten moeten samenwerken om dit te bereiken. Daarom komen wij nú in actie.”