Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 17 juni 2018

Versterking van merk Utrecht

D66 maakt zich sterk om de Vuelta – de ronde van Spanje – in 2020 naar Utrecht te halen. Als internationaal publieksevenement draagt de Vuelta bij aan de economische en toeristische versterking van de regio Utrecht.

Aantrekkelijke regio

Versterking van de regio sluit naadloos aan bij de ambitie om Utrecht als aantrekkelijke regio verder uit te bouwen. Utrecht behoorde in 2017 bij de meest competitieve regio’s van Europa. De regio rondom Utrecht doet het goed als aantrekkelijke economische regio, en het is goed toeven qua wonen en recreëren. Dit onder meer vanwege de centrale ligging, het aangename woonklimaat en het opleidingsniveau.

Vuelta 2020

D66 is enthousiast om de Vuelta in 2020 naar Utrecht te halen. Het wielerevenement zal de nationale en internationale promotie van de provincie en de stad Utrecht opnieuw een enorme boost geven. Met de thematische opzet van het publiciteitsprogramma toont de provincie haar onderscheidende kenmerken aan de wereld. Vooral op het gebied van kennis en economische uitvoerbaarheid van oplossingen voor duurzame mobiliteit, energietransitie en gezond stedelijk leven.

Het merk Utrecht

D66 zet zich samen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke partners in voor versterking van het merk ‘Utrecht’.  De vrijetijdseconomie – recreatie en toerisme – is een belangrijke sector. Goede recreatiemogelijkheden dragen ook bij aan een aantrekkelijk en gezond vestigingsklimaat. Statenlid Annemiek Derksen: ‘De Vuelta wordt net als de Tour de France en de Giro d’Italia gedurende vele uren wereldwijd live op televisie uitgezonden. Dit zal een positieve impact op het lokale en regionale bedrijfsleven hebben en dan met name op de vrije-tijdseconomie’.

En laten we ook niet vergeten wat een ongelofelijke belevenis voor heel veel mensen de start van de Tour is geweest. Dat zullen we met de Vuelta opnieuw kunnen meemaken. Na de start van de Giro d’Italia in 2010 en de Tour de France in 2015 zou de start van de Vuelta d’España in Utrecht in 2020 nogmaals een impuls aan stad en regio geven door middel van een grootschalig fietsevenement.

Het Statenvoorstel over het organiseren van de start van de Vuelta is maandag 11 juni in de vergadering van Provinciale Staten aangenomen.

Afbeelding: Renners onder de Dom, door: Victor van Werkhooven, CC BY 3.0.