vrijdag 16 september 2016

Vacature politiek medewerker (D66 Statenfractie Utrecht)

Gaat jouw hart sneller kloppen voor politiek, D66 en de provincie Utrecht? Dat treft, want de Statenfractie van D66 in de provincie Utrecht is op zoek naar een nieuwe politiek medewerker! De huidige fractiemedewerker Tom Kunzler gaat ons namelijk verlaten.

Sinds 18 maart 2015 bestaat de fractie uit negen bevlogen provinciale statenleden.

De functie
De politiek medewerker is een echte allrounder. Je bent de politieke steun en toeverlaat van de fractie. Het afwisselende werk bestaat uit inhoudelijke ondersteuning, zoals onderzoek en beleidsvoorbereiding, externe communicatie met de pers en via sociale media en beheer van de website van de Statenfractie. De D66 fractie wordt naast de politiek medewerker ook door een administratief medewerker ondersteund.

De functie kent een dienstverband van 16 uur/week. Wij vragen echter een flexibele inzet: soms is er namelijk meer werk dan anders en moet de fractie kunnen rekenen op jouw ondersteuning. Noteer de maandagen alvast in de agenda, want dat is de dag waarop de meeste Statenvergaderingen plaatsvinden . De fractievergaderingen zijn op woensdagavond.

Taken
• Politieke ondersteuning van de Statenfractie: meedenken en helpen bij de inhoudelijke voorbereiding van de statenleden;
• Externe Communicatie: uitvoeren van de externe fractiecommunicatie. Contact onderhouden met de pers en lokale D66 afdelingen in de provincie Utrecht, bijhouden van website en sociale media en geven van communicatieadvies;
• Organisatorische ondersteuning: mee-organiseren van evenementen zoals werkbezoeken en evenementen van de Statenfractie;

Van onze toekomstige fractiemedewerker vragen wij in ieder geval:

• Hbo- of wo-denkniveau (hbo- en wo-studenten zijn van harte welkom om te solliciteren, evenals herintreders);
• Goede analytische, communicatieve (kennis van WordPress, Twitter, Facebook is een pré) en organisatorische vaardigheden;
• Initiatiefrijk
• Politieke sensitiviteit en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
• Flexibele instelling en inzetbaar op de maandag;
• Wonen in de provincie Utrecht is i.v.m. de flexibele inzet een pré, maar geen vereiste;
• Affiniteit met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed, lidmaatschap van D66 is een pré;
• Affiniteit met de provinciale politiek.

Aanstelling
De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband van gemiddeld 16 uur per week (op jaarbasis) voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging en eventueel uitbreiding van de uren. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk na afronding van de sollicitatieprocedure.

Informatie en solliciteren
Voor extra inzicht in de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de huidige fractiemedewerker Tom Kunzler (politiek@d66provincieutrecht.nl en 06 237 59 257). Bij hem is ook een uitgebreider takenpakket op te vragen. Voor nadere informatie omtrent de procedure is statenlid Annemiek Dercksen (06 23 83 73 24) beschikbaar.

Deadline voor het inleveren van de sollicitaties is uiterlijk 15 oktober 2016. Gesprekken kunnen echter op een eerder tijdstip plaatsvinden in verband met de wens om spoedig een nieuwe fractiemedewerker aan te stellen. Je motivatiebrief (maximaal 1 A4) vergezeld met CV kan worden gestuurd aan Annemiek Dercksen (annemiekdercksen@xs4all.nl). Een gesprek met een of meer fractieleden maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld