Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 februari 2011

'Geen 7e rijstrook bij Amelisweerd'

Bij de plannen voor verbreding van de snelwegen rond Utrecht is 2 x 6 rijstroken voldoende. D66-statenlid Jacqueline Versteeg keerde zich gisteravond in Provinciale Staten tegen de plannen van het Rijk om 2 x 7 rijstroken aan te leggen voor de A27. 
7 Seconden kan 280 miljoen opleverenD66 had graag opnieuw laten onderzoeken of verbreding van de betonnen bak, waarin de snelweg ligt, noodzakelijk is om 6 rijstroken aan te leggen.  "7 seconden is het tijdsverschil tussen 2×6 rijstroken met 80 km/uur of 2×6 rijstroken met 100 km/uur. 7 seconden die volgens de globale raming 280 miljoen extra kost. 40 miljoen euro per kilometer." Gedeputeerde R. van Lunteren (VVD) gaf aan dat 80 km/u voor een Rijksweg bij het kabinet onbespreekbaar is.
LeefbaarheidHet geld had volgens D66 beter kunnen worden uitgegeven aan leefbaarheidsmaatregelen. "Verbetering van de leefbaarheid, zoals geluidsschermen of overkappingen bij Lunetten, Rijnsweerd, Voordorp, Overvecht, Groenekan, Maartensdijk en Hollandse Rading, en de inpassing van de verbredingsmaatregelen rond Amersfoort."
Noordelijke RandwegD66 is onder voorwaarden akkoord met een opwaardering van de Noordelijke Randweg. Versteeg: "Maximaal 80 km/uur, oversteekbaarheid richting het Noorderpark moet goed blijven en de leefbaarheid van de inpassing moet niet alleen in Utrecht Overvecht, maar ook in Maarssen een randvoorwaarde zijn. Dus de huidige aansluiting op de A2 wordt niet opgewaardeerd tot een volledig autosnelwegkruispunt."