Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 19 september 2010

D66 kiest Ralph de Vries als lijsttrekker provincie Utrecht

Ralph de Vries is op zaterdag 18 september gekozen tot lijsttrekker van D66 voor de Provinciale-Statenverkiezingen, die op 2 maart 2011 gehouden worden. Hij is gekozen door de D66-leden tijdens een openbare vergadering van D66 regio Utrecht.

Coalitiebesprekingen
De Vries is momenteel D66 fractievoorzitter in de provincie Utrecht. Hij  gaat voor de tweede keer op rij de campagnekar van de sociaal-liberalen trekken. De Vries benadrukt het belang van de statenverkiezingen op 2 maart 2011. “Het tijd om een vierde opeenvolgende overwinning binnen te slepen, na de winst van D66 bij de Europese verkiezingen, de gemeenteraadsverkiezingen en de Tweede Kamerverkiezingen. D66 moet deelname aan coalitiebesprekingen in Utrecht afdwingen.”

Eerste Kamer
De Vries wijst  op de koppeling tussen statenverkiezingen en de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer. “In het licht van de huidige kabinetsformatie is  het regionale belang op 2 maart ook nationaal belang.”

Vice-voorzitter PS
Ralph de Vries is 43 jaar, vader van twee zonen (10 en 8 jaar) en een dochter (4 jaar), en woont in Hollandsche Rading, gemeente De Bilt. Sinds 2003 is hij statenlid. Hij stond aan de wieg van het provinciale parelfonds voor cultuurhistorisch erfgoed en is een krachtig pleitbezorger voor Paleis Soestdijk als plek voor het Nationaal Historisch Museum. Na de provinciale bestuurscrisis in 2008 werd hij tot vice-voorzitter van Provinciale Staten gekozen. Hierbij vervangt hij niet alleen de commissaris van de Koningin als voorzitter van Provinciale Staten tijdens diens afwezigheid, maar functioneert hij tevens als voorzitter van het Presidium, dat de staten- en commissieagenda’s voorbereid.

54 kandidaten D66
De andere kandidaten voor de Statenverkiezingen worden door de D66-leden democratisch gekozen. Er hebben zich 54 kandidaten voor de provinciale kieslijst gemeld. Een deel hiervan presenteerde zich afgelopen zaterdag, de rest krijgt een nieuwe kans op 13 oktober tijdens de volgende ledenbijeenkomst. 

Kieslijst
De verkiesbare kandidaten worden de komende weken geïnterviewd door een commissie, die een niet-bindend stemadvies aan de leden zal uitbrengen. D66-leden in de provincie Utrecht kunnen dan van 18 oktober tot en met 18 november via internet hun stem uitbrengen op de kandidaten. De definitieve kieslijst wordt op 20 november vastgesteld.