donderdag 12 november 2009

Geen dure verhuizing voor provinciebestuur

D66 wil dat het provinciehuis op de huidige locatie in Rijnsweerd blijft. Plannen om te verhuizen naar het Fortis gebouw vindt de D66-fractie te duur en te risicovol. Fractievoorzitter Ralph de Vries (D66): “Het is niet uit te leggen om in deze tijd een prima locatie te verlaten en het dure Fortis gebouw te kopen. In plaats daarvan moeten we investeren in onze huidige werkplek en deze opknappen naar de eisen van vandaag.”

Een deel van de provinciale gebouwen in Rijsweerd dateren pas uit 1995. Het oudere gedeelte heeft wel een investering nodig. Maar de Fortis optie kost de gemeenschap nog veel meer geld. De Vries: “Als we onze locatie opknappen kan Rijnsweerd nog jaren mee. Dat is veel goedkoper, terwijl de risico’s van de Fortis optie groot zijn. De kosten voor deze aankoop moeten er pas na veertig jaar uit zijn, en dat is in deze tijden van economische crisis niet te verkopen.”